Top Menu

Forum Tiyatro Tekniği ile İş Güvenliği ve Moral Motivasyon Çalışmaları

tiyatro etkinlikleri

Forum tiyatro, Brezilyalı tiyatro kuramcısı Augusto Boal'ın ''Ezilenler'in Tiyatrosu'' isimli makalesiyle dünyaca tanınan bir tiyatro biçimidir. Forum tiyatrosu katılımcı sayısının 20'yi geçmediği gruplardan oluşur. Forum tiyatrosunun hedefinde çocuklar, gençler, yetişkinler ve yaşlılar olarak gruplandırdığı katılımcılar vardır. Forum tiyatrosu kendine özgü egzersiz ve oyunlardan oluşmaktadır. Böylelikle sorun odaklı ve doğrudan gücünü yaşamdan alan bir tiyatro örneğidir. Buradan yola çıkarak Forum Tiyatro ile belirlediğimiz konu başlıkları üzerinden; problemleri çözme ve istediğimiz konularda eğitim verme imkanına sahibiz.

Son yıllarda aktif öğrenmenin ve klasik eğitim metotlarının geçerliliğini yitirdiğini anlayan uzmanlar/yöneticiler, özellikle iş sağlığı ve güvenliği ile verimliliği arttırmaya yönelik çalışmalarda Forum Tiyatro tekniğinden oldukça fazla şekilde yararlanmaktadır. Forum Tiyatro; insanlara sorunlarının farkına varmalarını ve bu sorunların özel değil ortak olduğunu göstermeyi amaçlar. Sorunları oyunlaştırarak bunları görünür kılar, tartışmaya açar ve seyirci ile çözüm yolları aramaya odaklanır. Forum tiyatrosunun insanlara olan etkilerini biraz çözümlemek gerekirse; hayatında hiç tiyatro eğitimi almamış belki de yaşamı boyunca bir tiyatro oyunu dahi izlememiş olan insanlara tiyatro yapma olanağı sunar. Belirli bir metin ezberlemeden kendi sorunlarını anlatan doğaçlama bir tiyatro oyunu hazırlayıp oynarlar. Ayrıca forum tiyatrosu insanların kendilerini daha iyi ifade edebilmeleri için beden ve ses kullanımlarını geliştirir. Forum tiyatrosu, tiyatro yoluyla bireysel ve toplumsal farkındalık kazandırır, insanların özgüvenlerini geliştirir.

Forum tiyatrosu başlıca iletişim ve diyalogdan oluştuğu için toplumsal diyalog ve iletişimin gelişmesini sağlar. Forum tiyatrosu bir diğer özelliği ile bir sosyal araştırma yöntemi olarak da bilinir. Belli bir topluluğun sosyal araştırma yapmasını içerir. Araştırma sonucunda bu topluluğu tiyatro ile bütünleştirir. Sonuç olarak, forum tiyatrosu tiyatral bir sosyal araçtır. Bireylerin ve toplumların sorun çözme, değişim ve dönüşüme yol açma konusunda harekete geçtikleri etkili bir tiyatro biçimidir. Tüm bu özellikleri ile Forum Tiyatro tekniği ile belirli periyotlarda özgün ve eğlenceli süreçleri planlamak kurumsal firmaların yıl içerisinde sıkılmadan defalarca yapabileceği etkinlikler olarak ön plana çıkmaktadır.

** Yapacağınız organizasyon ya da etkinlikleriniz konusunda bilgi almak ve teklif istemek için aşağıdaki ilgili formu doldurarak bize ulaşmanız yeterli. İletişime geçmek için lütfen formu doldurunuz.


Adınız :

E-Posta Adresiniz : (*)

Mesajınız : (*)



ŞİRKET ETKİNLİKLERİ, AVM ETKİNLİKLERİ, İŞ GÜVENLİĞİ ETKİNLİKLERİ, ŞİRKET PİKNİĞİ, KORTEJ PERFORMANS VE ŞOVLAR. ŞİMDİ #KEŞFET! ETKİNLİK OFİSİ