Top Menu

Baby Shower Nedir & Nasıl Yapılır? Baby Shower Partisi Planlama Rehberi

baby-shower-nedir-nasil-yapilir

Baby Shower Parti geleneğinin ortaya çıkışı 1837 – 1901 yılları arası İngiltere’de Viktoryen dönemine denk gelmektedir. Baby Shower parti, çok uzun bir süredir ABD’de geleneksel bir şekilde kutlanmaktadır. Günümüzde bebeklerinin doğmasını bekleyen ailelerden en çok duyduğumuz kelime ‘Baby Shower’dır.  Hem bebeği karşılama hem de davetlilerin yanında getirdiği Baby Shower Hediyesi ile aileye maddi ve manevi destek olma amacıyla yapılan bir etkinlik olarak da Baby Shower kelimesinin anlamı çıkarılabilir.

Baby Shower Partileri Hayatımıza Nasıl Girdi?

Değişen dünyaya ayak uydurma çabası ile hayatımızı ve yaşam koşullarımızı değiştirdiğimiz, günümüz koşullarında geleneklerimizden farklı alışkanlıklar edinmeye başladığımız bir gerçek. Baby Shower parti, çevremizden sürekli olarak duyduğumuz ve her anne babanın bebeklerinin doğumundan önce tercih ettiği modern bir etkinlik olarak hayatımıza yer edindi.

‘’Baby Shower Parti Türkiye’ye nasıl geldi?’’ diye soracak olursanız…

baby-shower-partisi
(Baby Shower Pastası)

Baby Shower partisi yurtdışında yaygınlaşmaya başladıktan sonra, Türkiye’de de önce ünlüler Baby Shower Parti hazırlamaya başladı. İlk olarak Demet Akalın’ın düzenlediği partinin ardından pek çok anne adayı bu partiyi düzenlemeye devam etti.

Baby shower parti düzenlemesini genellikle anne adayının çok yakın arkadaşı ya da yakın aile üyeleri üstlenir. Çünkü ‘’Baby Shower Parti nerede ve ne zaman olacak, nasıl bir Baby Shower Konsept olmalı, Baby Shower Partiye gelecek kişilerin listesinde kimler olmalı... ‘’ gibi sorular annenin tam doğum öncesi uğraşabileceği şeyler değildir. Planlama sürecinde yapılmak istenen baby shower konseptlerine uygun anne için baby shower anne tacı, baby shower elbisesi ya da baby shower abiye elbisesi bayanların üzerinde titizlikle durdukları başka bir ayrıntıdır.


baby-shower-planlama-rehberi


Baby Shower Partileri genelde doğuma 1 veya 2 ay kala annenin durumuna bakılarak yapılır. Baby Shower Parti etkinlikleri bebeğin dünyaya gelişini kutlamak için düzenlenen eğlenceli etkinliklerdir. Anne ve baba bebeğinin ihtiyaçlarını önceden belirler ve davetliler kendi aralarında kim ne gibi Baby Shower hediyesi alacak paylaşırlar. Asıl amaç ise anne ve bebeğin ihtiyaç duyduğu şeyleri tamamlayıp biraz olsun ailenin maddi yükünü azaltmaktır. Hatta bazen anne adayları gelen Baby Shower hediyelerini açmayı bir tören haline dönüştürür.

Peki ya bebeğiniz için ihtiyaç listesi hazırlayıp bunu davetlilerle paylaşmak garip bir şey mi?

Bir bebeğin dünyaya gelmesi yeterince zorlu bir süreç bu yüzden, doğumdan sonra da ihtiyaçlar ve istekler bitmek bilmiyor haliyle. Eş, dost, akraba ve yakın arkadaşlar bebek için bir şeyler almak istiyorlar. Baby Shower hediyelikleri bu süreçte hayat kurtarıyor. Bizce bir liste hazırlamakta herhangi bir gariplik söz konusu değil.

Eskiden posta yolu ile gönderilen Baby Shower davetiyeleri teknolojinin gelişmesi ile birlikte modern grafik tasarımlarla birleşip artık e-posta şeklinde gönderiliyor.

baby-shower-nasil-yapilir

Baby Shower Parti düzenlemek için genellikle bir mekan kiralanır ya da partiyi asıl düzenleyen kişi tüm misafirleri kendi evinde ağırlar. Misafirlere dağıtılacak küçük Baby Shower anı hediyeleri, etkinliğin yapılacağı mekan süslemesinde kullanılacak Baby Shower Ayaklı Pano, Baby Shower Amerikan Servis, Baby Shower el kartları, Baby Shower pankartları planlama listesinde yerini alıyor. Ayrıca etkinlikte davetlilerden anne ve bebek için duygu, düşünce ve iyi dileklerin yazılması istenir, yazılacak olan Baby Shower Anı Defteri Yazıları anne ve baba için hayatları boyunca mutluluk verici bir detay olarak kalır. Özel bebek doğum kartları, Baby Shower afişleri ve Baby Shower davetiyeleri tasarlanır ve Baby Shower baskıları alınır. Bebek ile ilgili oyunlar tasarlanır, oynanır. Baby Shower balon patlatma oyunu bunlardan bir tanesidir. Bu oyun Baby Shower cinsiyet öğrenme oyunu olarak da adlandırılabilir.

Organizasyon anılarının belgelendiği fotoğraflarda yer alacak muhteşem bir Baby Shower pastası ve Baby Shower çikolatası da Baby Shower partilerinin vazgeçilmez bir parçasıdır. 

Günün sonunda anne adayı, bebeği için harika bir Baby Shower partisi yapmış olmakla birlikte, birbirinden güzel, renkli ve kullanışlı Baby Shower hediyeleri de almış olur ve aynı zamanda bu süreçte anneye psikolojik yönden de destek sağlanmış olur.

** Yapacağınız organizasyon ya da etkinlikleriniz konusunda bilgi almak ve teklif istemek için aşağıdaki ilgili formu doldurarak bize ulaşmanız yeterli. İletişime geçmek için lütfen formu doldurunuz.


Adınız :

E-Posta Adresiniz : (*)

Mesajınız : (*)
ŞİRKET ETKİNLİKLERİ, AVM ETKİNLİKLERİ, İŞ GÜVENLİĞİ ETKİNLİKLERİ, ŞİRKET PİKNİĞİ, KORTEJ PERFORMANS VE ŞOVLAR. ŞİMDİ #KEŞFET! ETKİNLİK OFİSİ